Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het Feyenoord Mysterie

9 april 2012

Samen met oud-speler Keesjan Snoeck heb ik een boek gemaakt over Feyenoord, dat aan de vooravond van Feyenoord-AZ (29 april) uitkomt. Het heet: Het Feyenoord mysterie.

We hebben Feyenoord een bizar jaar lang (2011) dicht op de huid gezeten en proberen uit te vogelen wie de club voor de tweede keer financieel aan de rand van de afgrond heeft gebracht en hoe het verder moet. Met namen en nummers. Feyenoord werkte er niet aan mee. Van de huidige clubleiding mocht niemand ons te woord staan.

Algemeen directeur Eric Gudde had er wel oor naar (‘Jullie maken dat boek toch.’) maar werd teruggefloten. Of hij zijn afwijzing zelf had geschreven, betwijfel ik, want daar ken ik stijl van perschef Raymond Salomon te goed voor. ‘Wij zien de toegevoegde waarde hiervan niet in, omdat wij steevast op de juiste plekken de juiste financiële informatie kunnen neerleggen en uitleggen.’ Met andere woorden: we zijn zo verdomde transparant dat we tegen jullie liever zwijgen.

Maar hoewel ze nog geen letter hebben gelezen kwam commercieel directeur Mark Koevermans laatst nerveus vragen waar we in hemelsnaam mee bezig waren? ‘Jullie praten met de verkeerde mensen.’ Wat vreemd…

En Salomon verbood fotograaf John de Pater dreigend een foto voor onze cover te leveren. Ik stuurde hem een cynisch mailtje: ‘Hai Raymond, omdat ik weet wat voor een fijn en warm persoon jij bent, wil ik graag iets terug doen. Misschien is het leuk om in het Feyenoord-blaadje een voorpublicatie te doen verschijnen. Daar hoeven we niets voor te hebben. We weten dat de club het niet zo breed heeft.’

Daags later ging hij er serieus op in. Fijn en warm…zelfkennis is er ook schaars.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul