Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Hurken

16 december 2015

Ik kan me vergissen (dat zou de eerste keer zijn want van vergissen heb ik nooit een hobby gemaakt) maar ik weet zo zeker dat Ajax kampioen wordt dat ik het eigenlijk een heel saaie vraag vind wie er het laatst lacht… In ieder geval niet de ‘voetbalkenner’.

Wat moet dat zalig overwinteren zijn voor Frank de Boer. Lepeltje lepeltje met Helen op de bank. Genietend van een geinige kerstfilm of nagenietend van wat opgespaarde Studie Sport hoogtepunten van de laatste tijd. Ik merk vooral aan het hardnekkige geklaag in de rest van de voetballerij hoe ‘slecht’ het gaat met Ajax.
Het vertoonde spel is vooral heel saai… Wat erg voor die tegenstanders!
Nu kan ik als geboren Spartaan bijna mijn halve leven alles volslagen objectief volgen maar ik ben – op een enkele wedstrijd na – verrukt van het spel van Ajax. Met Bazoer en Younes zijn afgelopen zomer weer twee juweeltjes doorgebroken. Frank de Boer dobbelt er wekelijks met Dennis Bergkamp om welke aanvallers (wereldspeler Klaassen, El Ghazi, Younes, Fischer, Milik, Schöne, Gudeli) hij nu allemaal weer gaat opstellen.
Waar ik me bij Ajax wel vreselijk zorgen om maak is het hurken. In goed hurken zit al jaren de klad maar in de Arena maken ze het wel van eieren. Vroeger ging de onderste helft helemaal door de knieën. Een aanvaller nonchalant met een hand op de bal. Nu maken die Ajacieden op de voorste rij een schijnweging waarna ze er bij staan alsof ze van achteren worden genomen in een pornofilm. Hé De Boer…die kletskoek over het spel van Ajax laat me Siberisch, maar kunnen we daar nou eens iets aan doen?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul