Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Isco: een nogal gemiste kans

19 juni 2013

Samen met Neymar (zelfde geboortejaar) is hij deze zomer het meest gewenste supertalent ter wereld. Neymar koos onlangs voor Barcelona. Isco van Malaga moet nog kiezen. Tussen Real Madrid en Manchester City. Mijn keuzepakket is doorgaans iets hopelozer.

Ik lees het en ga in gedachten even terug naar de zomer van 2010, toen ik de TD van Feyenoord Leo Beenhakker het volgende mailtje stuurde:

From: verheul_leo@hotmail.com
To: lbe@feyenoord.nl
Subject: Isco
Date: Mon, 9 Aug 2010 10:02:10 +0200

Hallo Leo, Dit is dat talent van Valencia waar ik het over had. Misschien kun je er iets mee.

Apellido: Alarcon Suarez Nombre: Francisco Roman nombre artístico: Isco Fecha de nacimiento: 21.04.1992 clase de edad: 1992 Tamaño: 178 Nacionalidad: Spain Posicion: Atacante, Offensive allrounder El club de fútbol: Valencia CF A-Jugador nacional: no
Hij is tweebenig maar speelt rechts van de as. gr. Leo

Ik ken Isco, die een dorp (Arroyo de Miel) verderop woonde, vanaf zijn dertiende en zag hem groeien. Vriendje van de verkering van mijn dochter Paula. Zijn familie was apetrots toen hij op zijn veertiende intern bij CF Valencia ging en helemaal toen hij in 2010 werd opgenomen in de A-selectie en meespeelde met filiaal Mestella. Zij seinden mij in dat Valencia hem wel wilde verhuren om ervaring op te doen.

Maar daags later wimpelde Beenhakker me af. “Ik kan hier niets mee. Ik ken het ventje niet en Feyenoord is zo arm als een luis. Zelfs een onbenullige huurprijs krijg ik er bij Gudde & Co niet door… Ja, misschien zonde. Jij zegt het…”

Isco mocht pas in het voorjaar van 2011 vier duels aan het grote werk ruiken en werd voor een miljoen euro verkocht aan Malaga, dat nu de jackpot int.

Nou is het ontdekken van supertalenten mijn hobby, wat zeg ik: een tweede natuur geworden. Ik heb weer een minieme maar alleraardigste shortlist, maar alleen topclubs met geloof in de toekomst mogen me mailen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul