Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Koninginnenrook

9 mei 2011

Ik heb een primeur. In tegenstelling tot wat de RVD beweert (Beatrix rookt al 40 jaar niet meer) steekt hare majesteit er nog graag één op. In ieder geval bij een borrel. Onder het oog van tientallen getuigen rookte zij nog geen jaar geleden een sigaret. De aanleiding was een te mooi verhaal om niet te vertellen.

Dinsdag 13 juli (daags na de horrorfinale in Afrika) werd Oranje ontvangen op paleis Noordeinde. De sfeer was om te snijden. De spelers wilden naar huis. Waren doodmoe. Van het toernooi. Van de ontgoocheling. Van de kater van het wegdrinken daarvan. En ze hadden de kranten zojuist gelezen tijdens de terugvlucht.

Daar werden ze niet vrolijk van. Iedereen stond er met een lange muil bij. De afgeknepen kakofonie van het gefluister van een roedel Oranjemannen. En toen gebeurde het! Ineens was er een ander geluid… Het had iets weg van een mitrailleur.

‘Blah, blah, blah, blah.’ Even stilte. De mitrailleur begon sneller te schieten. ‘Blah, blah, blah, blah, blah, blah, blah.’ Verschrikt draaide iedereen zich om en daar stond de koningin der Nederlanden. Nog net geen schuim op haar mond. ‘Al die klote stukkies….lekker belangrijk, hoor! Kom op zeg…’

Ze begreep hun gevoelens en sprak hun taal. Ze voelde ook hun nadorst.

‘Willen de heren wat drinken?’

Ja, dat wilden de heren ineens wel. Het werd, zeg maar, verrassend gezellig. En zo kon het gebeuren dat een verzameling anti-helden aan het eind van de sessie aankeek tegen een glunderende koningin met een glas bier in de ene hand en een sigaret in de andere.

Ik ben een waaghals en durf me af te vragen waarom Oranje sinds het WK ineens echt goed is gaan spelen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul