Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Krokodillentranen

6 maart 2013

We schuiven niet achteraan maar creëren als ‘deelnemers’ pal onder het enorme televisiescherm in de hotellobby een eerste rij. We schrijven 11 juli 2010. De dag van de WK-finale van Nederland tegen Spanje.

Jules Deelder en ik zijn in Medellin ten behoeve van de roadmovie en het reisboek Pablo & Poëzie (nog steeds in de winkel als u snel bent) en gaan er eens goed voor zitten.

Behalve de geluidsman. Die gaat staan. Stokstijf. Met zijn rechterhand op zijn borst. Voor het Wilhelmus. Jules schiet in de lach, maar een dodelijke blik van de patriot legt hem onmiddellijk het zwijgen op. Het geluid heeft bij de marine gezeten. Even later krijg ik weer last van plaatsvervangende schaamte. De eerste doodschop aan de andere kant van de wereld is gevallen. En de toon van de marine gezet.

Twee en een half jaar later is het weer huilen geblazen. Mark van Bommel plengt tranen bij RTL4. Kijkend naar de beelden van de betreurde eindstrijd. Kom op zeg! Okay, het was een beschamende schoppartij, maar dacht iemand nou werkelijk dat die Spanjolen daar nou steeds kwaad om zijn? Wat een watje!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul