Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De lamme en de blinde

12 maart 2018

De race om de titel tussen PSV en Ajax is verworden tot een slakkengang van de lamme en de blinde.
PSV, de lamme, is een ploeg waar kraak noch smaak aan zit. Op een paar wedstrijden na ploetert het zuchtend en steunend en met veel mazzel voort.
Lange tijd ging mijn sympathie uit naar Ajax, de blinde. Een team vol jonge spelers dat af en toe oogstrelend voetbal op de mat legt. Maar de wijze waarop de ploeg met honderden kansen omspringt, alsof goals maken geen doel op zich is maar bijzaak, oogt op den duur even moeizaam als PSV.
Hakim Ziyech wordt door zijn fans gezien als de met afstand beste speler van Nederland. Okay, zijn passes zijn soms om van te watertanden. Maar de beste speler van Nederland moet een leider zijn. Zich af en toe kwaad maken en die kleuters van Ajax opjutten. Daarom is Ziyech voorlopig nog een zwaar overschatte voetballer en zijn team een kansloos project…
En waar is landskampioen Feyenoord? Van meet aan de weg kwijt. Zoals ik vooraf al voorspelde valt het team ruim buiten de Top drie. Met Dirk Kuyt en een tomeloze werklust een topploeg, nu aan misplaatste arrogantie ten onder gaande. Net als de clubleiding. Over de Kuip wenst het niet eens met de supporters de discussie aan te gaan. Zonder het unieke stadion was Feyenoord nooit de topclub geworden die het ooit was, Die stelling durf ik aan.
Maar liever verkwanselt de clubleiding die status zoals het ook haar eigen afkomst verloochent. Feyenoord is van oudsher een volksclub. Groot geworden door de landarbeiders uit Brabant en ander ‘immigranten’, op zoek naar werk in de haven. Maar tegenwoordig zijn de trainingen meestal besloten. Dat doen de buitenlandse topclubs namelijk ook…
Ik heb een goed idee voor Feyenoord. Houdt de wedstrijden ook besloten die zijn doorgaans toch niet om aan te gluren.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul