Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Lange Eyk

12 april 2019

Onder het kopje ‘De prognose van Paul Verheul’ beschreef ik van de zomer de ongekende bewondering van oud-international René Eijkelkamp voor Erik ten Hag. Een jaar of wat geleden bezocht ik tijdens de winterstop een trainingskamp van FC Twente in Marbella. De vroegere wereldspits van PSV vroeg of ik wel wist wat een grootheid Ten Hag was? “Nooit eerder zo’n tactisch genie gezien. Hou ‘m in de gaten!”
Een paar jaar later was Erik ten Hag bij de top, bij Ajax, beland. Maar hij ging bij die club op dubieuze wijze over de tong. De Ajacieden zouden hem slechts gedogen tot het einde van dit seizoen. Hij praatte zo raar. Ze begrepen zijn aanpak niet. Bla, bla, bla. Op de cover van Hard Gras (februari) stond: ‘Erik ten Hag? Niks mis mee.’ Er was een kennelijke noodzaak om hier iets recht te zetten.
Eykelkamps bewondering voor de trainer van Ajax is geen seconde aan het wankelen gebracht. Net zo min als mijnbewondering voor de Lange Eyk. Ooit zat ik tijdens een beach-voetbaltoernooi in Juan-les-Pins naast hem aan de bar. Hij tikte negenentwintig biertjes weg zonder dat je iets aan hem merkte. Wel vroeg hij uiteindelijk of ik even mee wilde lopen naar zijn hotelkamer.
De Eyk plofte languit op bed, waarbij zijn cowboylaarzen ver over het voeteneinde uitstaken. Met de punten naar beneden. Zo vond ik hem terug de volgende ochtend nadat de wedstrijdleiding er niet in slaagde om hem wakker te bellen. De tegenstanders stonden al klaar in het rulle zand. Vijf minuten later verloren Peter van Vossen en John van der Brom kansloos van René Eijkelkamp. Zijn medespeler (?) stond erbij en keek ernaar.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul