Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Maar wat doen we met Gio?

13 december 2018

Als het aan Willem van Hanegem ligt maakt Feyenoord in de winterstop bekend dat de clubleiding NIET doorgaat met hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst. In zijn altijd even lezenswaardige column in het Algemeen Dagblad schreef het icoon van de club onlangs waarom.
Van Bronckhorst mag dan een paar mooie prijzen hebben gewonnen. Een beker. Een landstitel. Weer een beker (hoewel alleen met thuiswedstrijden, uiteraard tot aan de finale toe…). De fut is er uit. En Gio maakt geen speler beter.
Op één sublieme helft tegen PSV na, is het bagger wat Feyenoord dit seizoen laat zien. Feyenoord moet het hebben van slimme aankopen die weinig kosten en vervolgens tot aanzienlijke waarde groeien. Daarvoor moet je niet bij Van Bronckhorst aankloppen.
En dan natuurlijk de jeugdopleiding waar tot vier jaar geleden de hele wereld nog naar keek. Die eer heeft Ajax weer overgenomen. De doorstroming van de Feyenoord-jeugd stagneert. Maar, Orkun Köckü dan? Ja, die was tegen Emmen een verademing. Maar komt er een vervolg? Elk talent waarvoor de toeschouwers de laatste jaren op de banken sprongen, verdween even snel als geruisloos in de anonimiteit,
Die negatieve spiraal is uiteraard niet alleen de schuld van de trainer. De technisch directeur (Martin van Geel) zou ook eens tegen het licht moeten worden gehouden. Terwijl Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en zelfs Jong Utrecht in de eerste divisie onder grote weerstand spelen, voetballen de Beloftes van Feyenoord tegen Bal op Dak. Giovanni van Bronckhorst wil dolgraag bij Feyenoord blijven maar verdient een vertrek door de voordeur. Ik raad hem een heerlijke sabbatical aan. En Martin van Geel ook. Nog deze zomer!
Oud-speler Sjaak Troost, namens de Raad van Commissarissen, behept met technische zaken, staat in de winterstop voor een eenvoudige keuze. Pols Louis van Gaal eens! Ik weet dat ie gek van verlangen wordt om zich weer eens te bewijzen. Nou me dunkt dat het een prachtige uitdaging is om van Feyenoord weer echt iets maken. Zijn vrouw Truus is Feyenoord-supporter in hart en nieren en dolblij om af en toe weer even van zijn gedram en gezeur af te zijn. Ach, het is soms zo eenvoudig…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul