Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Man baart tweeling

20 juli 2011

In het laatste deel van de trilogie van Marcel van Roosmalen (Geef me nog twee dagen) over zijn club Vitesse spelen allerlei mensen een hoofdrol, de een nog gekker dan de ander.

Dominant is technisch directeur Ted van Leeuwen, de droogkomiek die bij de komst van Ferrer aankondigde dat Vitesse Barcelona-voetbal ging spelen.

Ik sloeg hem ooit gade in de tijd dat hij journalist was. Hij liep er bij of hij net de Pulitzer-prijs had geweigerd omdat hij niet aan dat soort domme spelletjes meedoet. Na afloop stond hij vaak met een bevriend kringetje collega’s te smoezen, zodat ze van elkaar wisten hoe de wedstrijd was geweest en de volgende dag gelijkluidende stukjes in de kranten verschenen. De zelfoverschatting droop van zijn gezicht. Bij VI blonk hij vooral uit in lyrische epistels over Duits voetbal. Het hoogtepunt van zijn loopbaan was dat hij gerelateerd in het nieuws kwam toen Louis van Gaal tegen hem zei: “Ben jij nou zo dom of ik zo slim.’ Sinds twee jaar is Van Leeuwen hoofdscout/technisch directeur van de open inrichting Vitesse, nadat hij eerst AGOVV rechtstreeks de Champions League in had geloodst. Tien keer per dag zegt hij tegen iedereen die dat niet wil weten dat hij uit zijn koffer leeft. Hij reist de hele wereld rond. Druk, druk, druk! Dit leidde tot iets van 83 topaankopen. Maar vraag niemand buiten Arnhem hoe ze ook alweer heten… Deze week presenteerde Pet van Leeuwen een Braziliaanse tweeling. Hij had ze niet alleen verwekt maar ook hoogstpersoonlijk gebaard. Wilt u een handtekening dan moet U snel zijn. Die boys zitten zo bij Barca. En Pet ook.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul