Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mislukken

8 mei 2017

Dit schreef ik op 15 augustus 2016:

Waar blijft die Verheul met zijn stelselmatige gelijkhebberij? Welnu, het antwoord was even briljant van eenvoud als tweeledig: ik was met vakantie en ik begin pas met het lezen van het seizoen als de competitie twee weken oud is. Genoeg geluld. Houdt het kort zei Willem de Zwijger altijd.

Daar is ie dan: de Top 3. De aanstaande kampioen heet Ajax. Verrassend nadat ze er gisteren, net als vorig seizoen zo vaak, in eigen huis niet konden winnen van een voetbaldwerg. Waarom Ajax dan eind van het seizoen gelauwerd gaat worden? Al sla je me dood. Sommige dingen gaan nu eenmaal zoals ze komen.

Feyenoord wordt tweede na een spannende strijd met Ajax. Go Ahead Eagles degradeert.

Zondag 7 mei 2017

Stel nou: je luistert niet naar jezelf (het Orakel van Delfi) en kijkt alleen naar de stand. Eerder schreef je al een roman: ‘De Kunst van het Mislukken’. En nu volg je een seizoen lang Feyenoord. Je schrijft daar een boek over om mee te kunnen scoren als ze kampioen worden. Het zou deze week in de winkel liggen… Ben je dan slim?

Mislukken gaat niet vanzelf. Daar moet je heel wat voor doen. Daar moet je echt flink aan schaven.

Rotterdam huilt waar het ooit heeft gelachen. En ik huil mee. Aanstaande zondag wint Ajax bij Willem II. Feyenoord blijft net zo nerveus als gisteren bij Excelsior en speelt nu gelijk tegen Heracles. Het Orakel heeft gesproken. Maar had ie zijn bek maar gehouden!

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul