Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Monogaam

1 april 2016

Ik heb een schreeuwend gebrek aan clubmonogamie. Ik ben voor elke club die mooi beweegt. Niet allemaal tegelijk natuurlijk. Het ene jaar ben ik voor Ajax, het andere voor PSV. Heel soms ben ik voor Feyenoord dat er bekaaid af komt.
Ik ben namelijk altijd voor de beste. Wie het aantrekkelijkste voetbal speelt, wint niet altijd de competitie maar wel mijn hart. In mijn tweede vaderland Spanje ben ik altijd voor FC Barcelona of Real Madrid, ik voel me soms net een crêpehoer, zo ontrouw als ik ben, maar ik kan het niet helpen.
Ik zou zo graag weer eens een tijdje voor Feyenoord willen zijn, maar de vooruitzichten zijn somber. Nog niet zo lang geleden werden ze om de tien jaar kampioen. Dat zie ik de komende vijftig seizoenen niet gebeuren. Er zit fundamenteel iets helemaal fout binnen die club.
Op de jeugdopleiding, de levensader van Feyenoord, willen ze een miljoen gaan bezuinigen. (Om te zien hoe bezopen dat lijkt, verlengde technisch directeur Martin van Geel afgelopen zomer het contract met halve zool Kazim Richards voor twee jaar x 1,25 miljoen euro. Daar heb je twee en half jaar gratis jeugdopleiding voor!)
Dat noemen ze het betere sloopwerk. In het verlengde ligt de ontmanteling van de Kuip, de mooiste voetbaltempel ter wereld, de enige echte kracht van Feyenoord. Al ben ik niet zo monogaam, ik maak me wel zorgen om de clubs die ik liefheb.   

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul