Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Omhelzing van Diego

28 februari 2014

Ik hou niet van lijstjes. Ik haat het om mensen met elkaar te vergelijken. Als ik Hugo Borst mijn beste vriend noem, doe ik de anderen te kort. Daarom zeg ik liever dat Hugo me het meest is meegevallen.
Mijn grote vriend heeft een boek geschreven over Louis van Gaal. Ben ik in staat om over O, Louis een eerlijk oordeel te geven? Waarom niet. Van Gaal is ook een soort vriend, hoewel in een andere gradatie. Als Louis ook iets meer over zichzelf, zijn voorvaderen en zijn zwakke plekken wil leren, moet hij het zelf absoluut lezen!
Ik vind O, Louis een geniaal boek, dat me deed denken aan Siegfried, in mijn ogen het beste dat Harry Mulisch heeft voortgebracht. Hiermee wilde hij het ongrijpbare van Adolf Hitler in een soort van psychoanalyse vast timmeren door hem een fictieve zoon te schenken. Hoewel ik elke vergelijking tussen Van Gaal en de Führer even walgelijk als potsierlijk vind, is het Hugo prima gelukt om hetzelfde te bereiken met onze beste trainer ooit. De contouren van de ziel van Louis van Gaal worden glashelder.
Het boek leest als een tierelier en is erg grappig. Mede omdat ik er zelf een paar keer in voor kom… Dit schrijft Hugo over mij: “Tijdens het WK voetbal in Frankrijk werd hij door Maradona herkend, sterker Maradona viel hem om de hals (dat lukt geen journalist).”
Dat Diego met een waarschijnlijkheid van minimaal 100 % wist dat ik coke bij me had, was slechts een leuke bijkomstigheid… Laat ik daar nou niet vals bescheiden over doen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul