Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De prognoses van Paul Verheul

13 augustus 2018

Het was januari 2007 dat ik in Marbella even op bezoek ging bij mijn goede vriend René Eijkelkamp, die als assistent in trainingskamp was met FC Twente. We zaten na de training even bij de haard met trainer Fred Rutten en de andere assistent, Erik ten Hag. De laatste twee gingen zich na een tijdje douchen toen René vroeg waarom ik Fred Rutten steeds Edwin noemde.

`Zo heet hij niet.´

Jemig, ik was vanwege mijn naams-dyslectische afwijking in de war met de kindervriend Edwin ´broodje poep´ Rutten. ‘Zand er over ’, zei de Eik en legde me het geheim uit van Twente. Niet Rutten was dé man, maar Erik ten Hag. Nooit eerder had hij zo’n tactisch genie gezien. ‘Hou ‘m in de gaten!’ Dat beloofde ik. Jaren later is Ten Hag weer dé man. Inmiddels trainer van Ajax.

Ik vertrouw nog steeds op Eijkelkamp. Tot nu toe heeft hij gelijk. Ajax wordt kampioen dankzij de geniale trainer. Voorafgaand aan de competitie dachten bijkans alle (tv-)experts dat ook. Maar na de valse start tegen Heracles trekken ze zich massaal de haren uit het hoofd.

Nergens voor nodig! Voor een simpel spel als voetbal staat hoogbegaafdheid de mens soms in de weg. Ik ga Dirk ten Hag deze week na de training wat handige tips toestoppen en dan komt het helemaal goed. Die rechtsback Mazraoui moet er onmiddellijk uit. Neres en Tadic krijgen te horen dat ze maximaal 30 keer per wedstrijd de bal naar elkaar tikken. 100 kan echt niet. En de wondertrainer gaat er hoogstpersoonlijk op toezien dat Dolberg zo snel mogelijk van zijn buikwandblessure wordt afgeholpen. Alle ballen op Kasper! Voor de rest: gewoon zo doorgaan.

Kort en goed. Ajax wordt kampioen, PSV tweede, Vitesse derde, AZ vierde en Feyenoord vijfde. Willem II degradeert. Vergeet de tijdens het WK van 2014 omhooggevallen pseudo/waarzegger octopus Paul en geloof in Mij. U mag nu inzetten…!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul