Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Prognoses (slot)

27 februari 2017

Op 15 augustus, na twee speeldagen, kwam ik op deze plaats met mijn prognose voor het nieuwe seizoen. Bescheiden als ik ben gaf ik aan dat ik weliswaar de bijnaam heb ‘het Orakel van Delphi’ maar dat ik wel gewoon slechts een mens ben van vlees en bloed, met gevoel…Ik moest me even ‘ínlezen’ in wat het competitieverloop zou brengen. Ik was er medio augustus uit. Van onder af: Go Ahead degradeert en ADO zal ondanks een bliksemstart (die trouwens nog wel even zou voortduren) nacompetitie spelen. PSV eindigt op de derde plaats. Nou, daar staat de trots van Eindhoven en daar blijft het.
Maar dan komt het: ‘Ajax wordt kampioen na een uiterst spannende race met Feyenoord.’
Tja, die ontknoping lijkt nog niet erg spannend met een verschil van 5 punten. Maar je bent het Orakel van Delphi of niet. Dat gaat helemaal goedkomen met die spanning. Ondanks dat ik Spartaan ben gun ik Feyenoord na al die jaren de titel van harte, maar de ploeg zal helaas nog een paar steekjes laten vallen. Onder meer op 2 april als Feyenoord bij Ajax op bezoek is.
Dus Ajax 1, Feyenoord 2 en PSV 3. (Terzijde: ik voorspel ook dat onze bondscoach eindelijk het licht ziet en op 25 maart de geweldige Jens Toornstra opstelt in de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.)
Op 15 augustus eindigde ik met de zin: u kunt nu inzetten. Laten we er van maken dat, als u nog niet heeft ingezet, u dat alsnog kunt doen!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul