Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Slipjes aan de waslijn

30 januari 2013

Op 1 april bestaat de oudste club uit het betaald voetbal, Sparta, 125 jaar en dat is geen mop hoewel je dat bijna zou denken bij een column, die over René van der Gijp gaat.

Ter gelegenheid van die verjaardag brengt Kick, de nieuwe uitgeverij van journalist Matty Verkamman, een stoeptegel uit: een jubileumboek ter grootte van… een stoeptegel. Met een paar andere Spartaanse journalisten schrijf ik dat kunstwerk vol. Tijdens een interview met Ronald Lengkeek, de clubtopscorer aller tijden, stuitte ik op een komische onthulling.

In de jaren tachtig werd in Dordrecht een zekere David L. gearresteerd. Hij maakte de tuintjes van de plaatselijke huisvrouwtjes onveilig door aan de slipjes te ruiken die aan de waslijnen te drogen hingen. Het ging om de spits David Loggie. De andere spits uit die tijd, Ronald Lengkeek, vertelde me nu dat René van der Gijp daar bij was. “Gijp woonde in Dordrecht… Toen we het hoorden konden ze ons echt wegdragen uit de kleedkamer. En René was natuurlijk uitgenast genoeg om buiten schot te blijven.”

Niet dat René pervers was… “Welnee”, legt Lengkeek uit, “die twee waren de enige twee full-profs, de rest werkte. Ze verveelden zich het apelazerus.”

Ik heb de biografie Gijp nog steeds niet gelezen, maar wedden dat deze anekdote er niet in staat?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul