Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sparta is een schande

5 mei 2014

Het is geen breaking nieuws maar toch gooi ik het er maar even uit: het kan verkeren. De Amsterdamse toneelschrijver/dichter Bredero merkte het al op begin 17de eeuw. Ook en vooral in het voetbal. Het leed dat Sparta heet is ineens weer hard op weg naar de Eredivisie!
Het moet niet gekker worden. In de reglementaire Jupiler League vestigde mijn club een wereldrecord door de laatste negen (!) thuiswedstrijden te verliezen. In de eerste ronde van de play-offs schakelde de slechtste ploeg van het betaald voetbal Eindhoven uit.
Nu volgt donderdagavond een nieuwe knock-out-ronde tegen NEC, dat in een adembenemende strijd met Roda JC de degradatiedans nog even ontsprong. Mocht Sparta die winnen dan krijgen we een laatste gevecht tegen (waarschijnlijk) Excelsior, kwalitatief ook veel sterker.
Ik heb gemengde gevoelens. Natuurlijk wil ik Sparta terug waar het hoort. Maar moet je na het slechtste seizoen uit de clubhistorie straks blij zijn met dit sportieve onrecht? Wat moet je nou met dit brandhout in de Eredivisie?
Ben ik eigenlijk wel een echte Spartaan? Of een landverrader?
Misschien hoop ik dat de trainer deze column uitprint en in de kleedkamer hangt en de spelers zo kwaad worden en blijven dat ze echt een wonder gaan verrichten. Zaadelftal. Schande van het betaald voetbal…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul