Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sparta speelt weer THUIS

29 mei 2019

Ik heb deze eerste divisie-nacompetitie intens genoten van Paco van Moorsel. Terwijl ik hem bij GA Eagles zag stuntelen was ik zo in de wolken dat hij in augustus eindelijk was opgehoepeld bij Sparta. Het is eerder gezegd op deze plek maar de Brabander is met afstand de slechtste speler die ooit het Sparta-shirt droeg.
We gaan een jaar terug. Sparta speelde de play-offs om lijfsbehoud bij Emmen. De Rotterdammers verdienden een strafschop maar kregen hem niet. Van Moorsel viel in en slaapwandelde als altijd over het veld, maar richtte geen schade aan. Het bleef 0-0. Op het Kasteel zou Sparta gebraden gehakt van Emmen maken. Maar toen stelde Dick Advocaat (elders meestal een succes-trainer) hem op: Paco van Moorsel, traag als een vlieg met een gebroken pootje op een zuurtje en behept met het overzicht van een blinde dwergpony. Na zestig minuten haalde Advocaat hem naar de kant, stond zijn team met 1-3 achter en was Sparta gedegradeerd.
De nieuwe trainer Henk Fräser hoefde Van Moorsel, godzijdank en geprezen, niet, en ik ging er vanuit dat hij terug zou keren naar VV Oeteldonk. Tot John Stegeman de dertiger in Deventer toch weer een kans gaf. Ik gunde het Paco van harte. Deze uitholling van de concurrentie voelde als een kadootje. Ik wil niet zeggen dat het alleen aan spelbepaler Van Moorsel te verwijten viel dat er in de bizarre ontknoping tegen RKC geen enkele lijn in het spel viel te ontdekken. Maar toeval bestaat niet. Dat valt je toe. GA Eagles ging spartelend ten onder en iets verderop verrees Sparta als Phoenix uit zijn as. Sparta speelt weer THUIS! 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul