Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Terugblik

6 juni 2011

Het was een vreemd seizoen. Ik heb van de editie 2010-2011 genoten maar ben blij dat het er op zit. Geestelijk was het loodzwaar. Ja, fysiek viel het mee, zittend op mijn krent voor de tv. Naar de stadions ga ik niet. Als BN-er begin ik daar niet meer aan met al die bedreigingen aan mijn adres (Dirkje Goedzwagerstraat 485-b, Rotterdam).

Maar in mijn kop ga ik soms helemaal stuk. Als ik zaterdag in Londen (waar ik me als BE-er helemaal niet meer veilig voel) in het stadion had gezeten, was me het slappe gelul van Henk ten Cate bespaard gebleven. Ton Egbers toont beelden van een persconferentie. Fergusson fluistert keihard tegen zijn woordvoerster dat de journalist die het zojuist waagde naar Giggs te vragen bij de finale het stadion niet in komt. Dat vindt de voormalige assistent-trainer van Barça een fantastische move. Gelukkig zit Youri naast hem, die zo pissig wordt dat hij én Ten Cate én een hele zin afmaakt. Iets over verkrachting van persvrijheid. Even later zegt Henk ten Cate bijna zeker te weten dat Pep bij winst Barcelona verlaat. Zo zit Ten Cate kennelijk zelf in elkaar.

Maar goed, waarom was het nou zo’n vreemd seizoen?

Omdat PSV – dat het gouden koppel Van Raay/Hiddink wegtreiterde vanwege onverantwoord beleid – dit seizoen sportief en financieel helemaal naar de kloten ging. Dat het praktisch failliete Feyenoord daar met 10-0 van verloor. Waar positioneert dat Feyenoord dan weer?

Omdat Ajax eindelijk weer eens landskampioen werd terwijl ze in de wandelgangen burgeroorlogje spelen.

Omdat Johan Cruijff zowel bij Barça als bij Ajax zijn protegé Bassie weer binnen probeert te douwen, terwijl meneer Pannenkoek er twee jaar geleden in Amsterdam toch echt een gigantische puinhoop van heeft gemaakt.

Omdat er mensen zijn die moe worden van het (de perfectie naderende) voetbal van Barcelona! Ik zou zeggen: stelletje azijnzeikers, duik voortaan eens wat vroeger je nest in. Het liefst met z’n allen tegelijk in een gezellig hotelletje aan de rand van Misrata.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul