Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ulrich van Gobbel

26 januari 2017

Ooit werkte ik samen met Hugo (Borst) voor een gerenommeerd kappersblad waar we tegen een dubbele Balkenende-norm gedwongen werden om zo weinig mogelijk uit te voeren.
Om af en toe toch een teken van leven te geven, verzonnen we de gekste dingen. Zo lieten we Nellie Cooman, op dat moment wereldrecordhoudster op de 60 meter, tegen Ulrich van Gobbel sprinten. Op de atletiekbaan van ATR (tegenover Blijdorp) kon Uli niet met het startblok uit de voeten en vertrok dus uit stand. Bij voorbaat kansloos tegen de Rotterdamse topatlete…. Het leverde een schitterende fotospread op in Panorama met een piepklein bijschrift uit onze handen. O ja. Van Gobbel won. Uit stand!
Na zijn spelersloopbaan ging het met de snelheidsduivel (die zowel in ‘93 als in ‘99 kampioen met Feyenoord werd!) bergafwaarts. Hij verkwistte in hetzelfde tempo ook zijn geld en was tijden spoorloos. Maar afgelopen maandag zag ik hem op Varkenoord. De jeugdopleiding heeft zich over hem ontfermd. Voor de populaire weblog De Betweters vroegen we hem naar zijn landstitels. Het gaat weer goed met Uli. Die sterke kop straalde. Wel hinkte hij een beetje. De oud-international (46 pas!) wacht op een kunstheup. Een sprintje met Nellie kunnen we nu wel vergeten…
Uli, adrem: ‘Nou, op de brommert…’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul