Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Van Geel’s humor

30 april 2015

Feyenoord licht de optie op Colin Kazim-Richards, de spits die honderd doelrijpe kansen kreeg en maar liefst 11 keer scoorde gaat de club de komende 2 seizoenen 2,5 miljoen euro kosten, terwijl technisch directeur Martin van Geel in de winterstop nog te beroerd was om in een vakkundige vervanger te investeren.
Dodelijke fouten. Feyenoord beschikte dit seizoen over een prima verdediging, een uitstekend middenveld maar verprutste een zekere landstitel door scorend onvermogen. Nadat Van Geel in de winterstop had verzaakt (met Champions League voetbal had Feyenoord misschien motor Jordy Clasie kunnen verleiden om nog één jaartje te blijven…) jammerde hij: “Toen Feyenoord een paar jaar geleden aan de rand van faillissement stond, kregen we het verwijt onverantwoordelijke risico’s te nemen en nu zijn we ineens te voorzichtig.”
Nee, 2,5 miljoen investeren in een kip zonder kop, is beleid. Zo krijgt de td wel vaker de lachers op zijn hand. Bij de aanvang van de competitie riep hij nog dat Kazim populairder zou worden dan Pelle. En na het lichten van de optie: “Kazim heeft maar elf keer gescoord maar nu hij gewend is aan onze speelwijze worden dat er veel meer.”
We horen de stem van Pierre van Hooijdonk doorklinken, de oud-speler door wiens bemiddeling de spits in de Kuip belandde en die bij het journalistiek onafhankelijke NOS-programma Studio Voetbal tot vervelens toe mag beweren dat Kazim juist ontzettend goed is. “Hij wordt gewoon verkeerd aangespeeld.”
Feyenoord kampioen? Nou, daar is nog wel het nodige aan te doen. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul