Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Varkensvlees

16 november 2015

Alles, werkelijk alles, is een herhaling van zetten. Dat is zo fijn van het verloop van tijd. Daar word je zo kalm van. Geen pilletje meer nodig. Het hele leven gerangschikt in deja vu’s.

Even een kleine greep uit het nieuws van de vroege maandagochtend. Johan Cruijff heeft zijn bekomst van Ajax. Hij heeft geen vertrouwen meer in zijn vroegere KLM-jeugdvriendje Leo van Wijk, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, voetbalmaatje Theo van Duivenbode, lid van de RvC, en voorzitter Hennie Henrichs, bondgenoot van het eerste uur.

Diego Maradona heeft opnieuw een maagoperatie ondergaan. In Maracaibo, in het westen van Venezuela, liet hij met succes een bypass aanleggen. Tien jaar geleden onderging hij dezelfde ingreep. Sindsdien bleef hij kwakkelen met zijn gezondheid mede door een slechte leefstijl. Hoewel Diego zijn hart vasthoudt om de Venezolaanse chirurgen voelt hij zich verbonden met het socialistische bewind. Dat gold in het verleden met Cuba. Nu niet meer…

De KNVB heeft drie talentvolle voetballers van het Nederlands elftal onder-19 afgelopen weekeinde naar huis gestuurd. Bondscoach Aron Winter heeft Bilal Ould-Chikh (Benfica), Calvin Verdonk (Feyenoord) en Sherel Floranus (Sparta) niet nodig voor een oefenwedstrijd vandaag in en tegen Tsjechië. Ze zaten met vrouwen op de kamers.

Regenpijpen, een geliefde bezigheid onder profvoetballers, is van alle tijden. Ik herinner me dat Willem van Hanegem mij rond 1993 toevertrouwde hoe hij tijdens een trainingskamp twee Feyenoorders op de gang betrapte met vrouwen. Een van de twee – ik noem geen namen: ze zijn inmiddels al gescheiden genoeg – was/is een moslim. De Kromme: ‘Hé gozert, jij eet toch geen varkensvlees.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul