Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voorspelling 2

20 december 2012

PSV wordt landskampioen. Ajax tweede. Heerenveen derde. FC Twente vierde. AZ vijfde. Feyenoord zesde. Deze voorspelling deed ik aan de vooravond van dit seizoen. Nou? Zit ik er ver naast?

Ik dacht van niet. PSV staat koninklijk bovenaan. Ajax en FC Twente zo’n beetje tweede en derde. En Feyenoord vijfde in plaats van zesde. Kniesoor die er op let. Alleen zitten Heerenveen en AZ in degradatienood. De wens was daarbij de vader van de gedachte en vertroebelde een beetje mijn uitzicht. Ik wilde zó gráág dat Marco van Basten de topcoach, die diep in hem schuilt, er uitperste. Ik heb een tip: gewoon zo doorgaan, pannenkoek, misschien zit het er gewoon niet in. En van AZ is het zo knap dat ze überhaupt nog leven en Gert-Jan Verbeek kan – noem het een tik – in mijn ogen geen kwaad doen zolang de hele wereld maar tegen hem is en blijft. AZ staat eind van de rit keurig bij de bovenste vijf. Geen twijfel tegen bestand.

Om PSV nóg soevereiner naar de titel te loodsen, moet Dick Advocaat  wel een paar ingreepjes verrichten. Ooit maakte hij bij Zenith grote indruk door de eerste de beste wedstrijd de absolute vedette ernaast te zetten. Dat fingerspitzengefühl mis ik nog een beetje, maar dat is wellicht vanwege het gebrek aan een duidelijke vedette. Ik zou Mark van Bommel (weer) groot maken en hem libero zetten. Niet vergeten om Dickie van de week even te bellen…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul