Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voorspelling 2017/2018

15 augustus 2017

Afgelopen seizoen voorspelde ik met angstaanjagende nauwkeurigheid dat Feyenoord en Ajax in een adembenemende race tot het allerlaatste moment zouden strijden om het kampioenschap. PSV, op papier de beste ploeg, zou kansloos derde worden en GA Eagles rechtstreeks degraderen.
Enfijn. Het werd inderdaad een zinderende slotfase. Feyenoord en Ajax konden op de laatste speeldag nog kampioen worden maar door een hinderlijke barst in mijn glazen bol werd Feyenoord de bovenliggende partij. Zo zie je maar, ook het Orakel van Rotjeknor kan zich wel eens vergissen terwijl ik dat mijn leven lang niet voor mogelijk hield. Als straf heb ik besloten dit keer niet drie wedstrijden na het begin van het seizoen mijn voorspelling te doen, maar al na de eerste competitieronde. Tijd om de eredivisie een beetje in te lezen krijg ik dit keer niet of nauwelijks. Droog van de poepert schiet ik mijn voorspellingen de ether in.
Daar komt ie dan! Kampioen wordt Ajax. Een slechte seizoensopening is onderhand een traditie geworden. Daarvan hoeft niemand in de Johan Cruijff Arena nog te schrikken. Ik ga er zelfs van uit dat Monaco na het debacle van Almelo haar pogingen staakt om 222 miljoen euro voor Kasper Dolberg neer te leggen of ging dat om een andere speler? Vitesse wordt tweede. FC Utrecht derde. En Feyenoord en PSV vallen voor het eerst in de geschiedenis broederlijk buiten de top drie!
En mijn bloedeigen Sparta degradeert met dank aan de stronteigenwijze Alex Pastoor linea recta uit de eredivisie. De Oude Dame lag al een tijd aan de kunstmatige beademing, maar als een trainer na een stuk of 15 miskopen zijn beste speler, Mart Dijkstra, de Jupiler League instuurt (NEC) dan wordt de Martelgang van Kromme Leendert (mijn tweede bijnaam) onvermijdelijk.
Lieve mensen, het seizoen is officieel geopend: U kunt nu inzetten…      

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul