Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Voorspellingen

3 augustus 2012

PSV wordt landskampioen. Ajax tweede. Heerenveen derde. FC Twente vierde. AZ vijfde. Feyenoord zesde. Hoe dat zo? Vanwege de volgende argumenten.

De spelersgroep van PSV is redelijk in tact gebleven. Er is een goede basis. PSV ging afgelopen seizoen ten onder aan wisselvalligheid. Fred Rutten zakte weg in de drijfgrond van het psychisch onvermogen van zijn spelers. Dick Advocaat behoort onder de trainers tot de wereldtop. Deze strateeg gaat het anders doen. Hij heeft het overal goed gedaan, maar bij Zenit verrichtte hij een klein wonder. Sindsdien werken er een flinke hoeveelheid B-trainers in de oude Sovjet, maar behalve Guus Hiddink en Henk van Stee, die inmiddels ook een uitstekend cv heeft opgebouwd, zullen zij het niet lang uitzingen. De Boer is talentvol maar nog lang niet op de toppen van zijn kunnen. Marco van Basten is door schade en schande wijs geworden en gaat met Heerenveen laten zien dat er wel degelijk een topcoach in hem schuilt. Feyenoord had afgelopen seizoen een jaar ijsvrij. In de beker werden ze razendsnel uitgeschakeld, Europees speelden ze niet. Met een te smalle selectie raken ze kwetsbaar. Bovendien wordt de ploeg nu niet meer onderschat.

Wat moet u met alle voorspellingen waar u in deze tijd mee om de oren wordt geslagen? Negeren! Alleen aan deze column kunt u zich vastklampen. In 1959 voorspelde ik de maanlanding en een week vóór het EK schreef ik op deze plek dat Nederland er onder Bert van Marwijk in de eerste ronde uit zou flikkeren. Ik heb een droom. En argumenten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , , , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul