Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Waar is het feessie?

7 juni 2012

Ik heb een blind vertrouwen in Bert van Marwijk. Ik weet zeker dat de overschatte bondscoach (wereldkampioen kwalificatiewedstrijden) opnieuw de verkeerde keuzes maakt.

Dat zag je al aan het selectiebeleid. Geen Emanuelson linksachter, maar een jeugdspeler (Willems) of middenvelder (Schaars). Geen Anita, die doorslaggevend was bij het behalen van de landstitel. Je zou haast denken dat Van Marwijk iets tegen Ajax heeft. Wel Willems die bij PSV nog nauwelijks iets heeft laten zien, maar niet Clasie die bij Feyenoord de grote man was.

Ook nu weer de angsthazerige tactiek van twee verdedigende middenvelders. Tja, want anders moet hij zijn schoonzoon er naast zetten. Het maken van moedige keuzes is toch al niet Van Marwijks specialiteit. Op het WK van Zuid-Afrika kon hij al niet kiezen tussen grootheden als Van Persie, Sneijder en Van der Vaart op één middenveld. Dus speelde Van Persie als diepe spits. Bij Arsenal heeft hij als gemaakt speerpunt succes want daar is het: alle ballen op Robin. Bij Oranje is hij alleen gevaarlijk als hij vanuit de tweede lijn in de spits verschijnt. En Van der Vaart werd twee jaar geleden tot linksbuiten gebombardeerd. Nadat hij Sneijder voor zijn voeten had gelopen werd hem gevraagd waarom hij continue naar binnen trok.

“Omdat ik een middenvelder ben”, zei hij veelbetekenend.

Ik denk niet dat Oranje door de eerste ronde komt, maar godsonmogelijk is een EK-titel onder deze bondscoach. Daarmee is één probleem opgelost. Als je zag hoe een verloren WK-finale vol afbraakvoetbal werd gevierd, vraag je je af hoe wij ons gedragen bij succes. Ik wil dat niet weten.

Deze ouwe landverrader is dit keer voor Duitsland en een beetje voor Portugal.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul