Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De Ziekte van Zeist (2)

31 oktober 2018

Het is over twee weken precies een jaar geleden dat ik op deze plaats schreef over de besmettelijke Ziekte van Zeist. Het kwam er op neer dat elke coach die de laatste jaren het bondscentrum binnenreed stante pede werd bevangen door gekte.
Guus Hiddink, Danny Blind, Dick Advocaat, trainers die hun sporen hadden verdiend, raakten helemaal de weg kwijt. Dat had vast te maken met de ietwat incestueuze organisatie bij de voetbalbond. Ongetwijfeld. De vraag is of daarin echt heel veel verandering is gekomen. Maar feit is dat onder Ronald Koeman wel weer een atmosfeer van gezond verstand heerst.
Ik maakte me op 14 november 2017 nog heel druk om Dick Advocaat die na de WK uitschakeling gewoon doorging met een vriendschappelijke interland, waarin de ouwe hap werd opgesteld. In plaats van de boel om te gooien en voor de jeugd te kiezen trommelde hij zelfs opoe Sneijder weer op. Mijn gratis advies luidde: weg met de oudjes en overdosis net-nietjes en verder gaan met (Daley) Blind, Strootman, Babel en de lading toptalenten die er aankomt.
Nog geen jaar later is iedereen weer Oranje-gezind (wat dan weer een stuk minder is) en denkt heel Nederland dat ‘we’ in 2020 weer Europees kampioen worden. Mijn advies aan bondscoach Ronald Koeman bleek niet aan dovemansoren gericht.
Ik wil me niet op de borst kloppen en al helemaal niet mijn gelijk halen. Dat lijkt maar zo. Laten we gewoon afgaan op de feiten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Leo Verheul

Lees alle blogs van Leo Verheul >

Leo Verheul