Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Een speciaal verhaal

28 november 2019

Jij hebt altijd een verhaal te vertellen. En niet zomaar een verhaal, hè. Nee, een verhaal dat niemand anders je kan navertellen.
Het is 11 juli 1982. De finale van het wereldkampioenschap voetbal. Estadio Santiago Bernabéu in Madrid. Tegen West-Duitsland. Je begint op de bank. Verdomme. Op wat de mooiste dag uit je leven moet worden.
En je mag het niet hopen, en misschien heb je het ook niet gehoopt, maar al in de zevende minuut raakt collega-aanvaller Francesco Grazianin geblesseerd.
Coach Bearzot wenkt. Je moet er in. Je trekt je kousen op en daar ga je.
74 minuten later sta je met 2-0 voor. Rossi, weer. En Tardelli. Je doet mee, je gaat wereldkampioen worden. Maar er ontbreekt nog iets.
Dan, na een razendsnelle counter, krijg je de bal van Conti. Doelman Toni Schumacher komt z’n hok uit. Maar je omspeelt hem, simpel maar prachtig, en je schiet de 3-0 binnen.
Nu ben je iemand. Niet de eerste invaller die in een WK-finale scoort (dat was Dick Nanninga), wel de eerste die als invaller scoort én wereldkampioen wordt.
Maar er is nog meer, want in de 89steminuut word je gewisseld. Voor de oude sok Causio.
Wat? Maar wat kan het jou eigenlijk schelen?
En zo wordt je de eerste en tot nu toe enige speler die in een WK-finale is ingevallen, heeft gescoord, en weer werd gewisseld.
Je heet Alessandro Altobelli en je bent vandaag 64 jaar oud geworden. Opa, vertel nog eens…

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll