Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Eerste keer

19 februari 2019

Afgelopen zondag, zeven jaar geleden, overleed Luc Flad. Nooit van gehoord. Wel is me de naam Vlad bekend, als in Vlad de Spietser. Ook wel Vlad III of Vlad Dracula genaamd. Hij leefde van 1431 tot 1476.
Hij, een wreed heerser, maakte er een sport van overwonnenen op palen te spietsen. Wanneer hij de eerste man op een paal liet spietsen is niet bekend. Wel is bekend dat Luc Flad de maker was van het eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Op 28 november 1954 scoorde hij voor DOS tegen BVC Amsterdam al na 32 seconden. 
Hij staat met dat doelpunt ook in het Guinness Book of Records.
Helaas zijn er geen beelden van dat doelpunt.
Ook niet van mijn eerste doelpunt, trouwens, dat ergens in het seizoen 1974-1975 gemaakt moet zijn. Ik weet nog met wie ik voor het eerst zoende (Sandra), en waar ik mijn eerste biertje dronk (in de voorraadkast van mijn opa en oma). Ik denk niet dat dat gebeurtenissen zijn waarmee ik in het Guinness Book of Records kom.
Helaas weet ik bij God niet meer wanneer, hoe en tegen wie ik mijn eerste doelpunt maakte. Waarschijnlijk in de met 21-0 gewonnen wedstrijd tegen Sportclub Doesburg.
Ik zou die eerste zoen willen offeren, de zoen uit mijn geschiedenis willen wissen om het alsnog te weten te komen (sorry, Sandra). 
Maar ik laat me er niet voor spietsen

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll