Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Franz

11 november 2013

Vorige week zag ik Franz Beckenbauer op televisie. Ik ken geen voetballer, misschien Jorge Valdano, die na zijn carrière is veranderd in een gedistingeerd man van wie je nooit zou vermoeden dat hij had gevoetbald.

Beckenbauer had probleemloos een rol naast Horst Tappert hebben kunnen spelen in een aflevering van Derrick. Als advocaat bijvoorbeeld. In een smetteloos pak met mooie das. Bril met gouden montuur. Dasspeld ingelegd met diamanten. Dat mooie, zangerige Duits sprekend dat ze in Zuid-Duitsland zo mooi kunnen.
Franz Beckenbauer.
Er zijn er die hem beter vinden dan Cruijff. In ieder geval is zijn erelijst imponerender.
Gek genoeg kon ik me van hem geen onderscheidende actie herinneren. Laat staan een doelpunt. Ja, hij speelde ooit met zijn geblesseerde arm in een mitella de legendarische wedstrijd Italië-West-Duitsland op het WK van 1970 uit.
Wat ik wel voor me zie is iets dat je misschien wel nooit meer zult zien. Een voetballer met het shirt in de broek. Beckenbauer stamt nog uit de tijd dat voetballers hun shirt in hun voetbalbroekje stopten.
Toen Beckenbauer afscheid nam, was de verloedering in de persoon van Ruud Krol met zijn eeuwig over zijn broek hangende shirt al begonnen. Het was de inktloze tatoeage.
Nooit een voetballer het shirt mooier in de broek zien dragen dan Franz Beckenbauer. Hij vertegenwoordigde de stijl in het dragen van het shirt dat nog een voetbalshirt was.
Kijk naar de foto’s. Schitterend. Klasse. Affengeil.
Zo zie je ze niet meer.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll