Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gerd

13 september 2013

Lang geleden was ik verliefd op Marlies uit onze klas. Ze kwam een keer kijken toen we tegen Zelos A1 speelden. Ik scoorde twee verrukkelijk lelijke doelpunten. Ik had haar al verteld dat ik een soort Gerd Müller was, wat me alleen een glazige blik had opgeleverd.

Mijn directe tegenstander was Roland Beltman. Ook uit onze klas. Een aalgladde, keurige jongen die ook tenniste. Hij kwam altijd met natte haren op school. Ik had hem verslagen.
Na afloop van de wedstrijd kwam ik trots uit de kleedkamer en zocht met mijn ogen Marlies.
Inderdaad.
Ze stond heel dicht tegen Roland Beltman aan en zag me niet.
O, wat moest ik aan Roland Beltman denken toen ik dinsdagavond Miroslav Klose zag spelen in het shirt van Duitsland. Deze keurige voetballer die nooit stiekem een extra gehaktbal op zijn bord zal leggen lijkt sprekend op hem.
En wat nog erger is; hij dreigt de records van mijn held Gerd Müller te breken. Hij heeft, sinds hij vrijdag tegen Oostenrijk scoorde, samen met Gerd het vaakst gescoord in het shirt van Die Mannschaft.
En als Klose meegaat naar Brazilië kan hij de man worden die de meeste doelpunten heeft gemaakt op een WK. Hij staat nu gelijk met Gerd, en één doelpunt achter Ronaldo.
Ik moet er niet aan denken. Klose is veel te keurig. Net als Roland Beltman. Je leest nooit eens dat hij ergens naakt in een park is ontwaakt, of een fortuin heeft vergokt. Maar hij is ook nooit manager bij een supermarkt geworden.
Dat had ik wel van Roland Beltman verwacht, maar die is op 22-jarige leeftijd verongelukt toen een automobilist hem geen voorrang verleende.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll