Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Gras

26 september 2012

Klagen over het gras, daar waren wij – uit de stad D. – ook goed in. Het knollenveld van Sportclub Ambon (omkleden in een oude varkensschuur), waar de carrière van onze midmidden Dingeman Michelbrink in de knop werd gebroken nadat hij, geen tegenstander in de buurt, opeens ter aarde stortte. Gebroken enkel, nooit meer gevoetbald.

De zompige weiden van Drempt Vooruit waar ballen verdwenen. De grasloze zandvlakte in Keijenborg, het stinkende gras in Steenderen, onder de rook van de patatfabriek. De door konijnen verwoeste velden van H&K.
Nergens konden we het positiespel spelen zoals op onze gladde, kortgeschoren matten op de Kruisberg en Sportpark Zuid.
In Zelhem en Silvolde speelden we in een kom. In Terborg op een heuvel. Op het veld van Etten groeide lang, stug gras en speelden de boeren voetbal door de lucht. In Gaanderen, toen Gaanderense Boys nog bestond, pisten ze voor aanvang op het gras.
Klachten werden hard en met hol gelach weggehoond. Stadse praatjes. “Gewoon voetball’n, ânstellers!”
In Megchelen ontplofte een bal op het stekelige, harde gras. In Ulft, bij SDOUC, maakte het gras een fluitend geluid dat ons erg hinderde. Ajax Breedenbroek speelde op een kleur groen die we niet kenden.
Wolfersveen spande de kroon. Daar werden de koeien en schapen vlak voor de wedstrijd zou beginnen van het veld gehaald. De thuisploeg speelde dwars door alle smurrie heen. Na de onvermijdelijke zege sprongen ze met z’n allen in de sloot.
Wij peuterden met een stokje de stront tussen de noppen vandaan. Klagen over de grasmat durfden we daar niet.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll