Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Herinnering

18 oktober 2018

Sommige wedstrijden zakken weg in het drassige woud der herinneringen. Gisteren was het 39 jaar geleden dat het Nederlands elftal tegen Polen speelde, een kwalificatieduel voor het EK van 1980. Op17 oktober 1979, in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Cruijff deed al lang niet meer mee, net als Van Hanegem. Ook Neeskens was er niet bij. Krol, Jansen en Rep waren de veteranen van de gouden ploeg van 74.
Van de wedstrijd herinner ik me heel weinig. Wel de ellenlange uitzending van het saaiste der saaiste televisieprogramma’s, Van Gewest tot Gewest, die aan de wedstrijd vooraf ging. Iets met een boer die steeds een stukje verder wegzakte in een modderige akker terwijl hij werd ondervraagd. En gehandicapte honden.
Ik keek de wedstrijd in zwart-wit. Het werd 1-1. De grote, kalende Lato deed mee, zie ik op mijn laptop, maar die is uit mijn geheugen gewandeld, net als de jonge Boniek. Van de doelpunten staat me ook niets meer bij. Huub Stevens scoorde. De legende Tomaszewski was in het Poolse doel vervangen door Kukla van Stal Mielec.
Wat ik me van die avond vooral herinner is de kop warme chocolademelk die ik in de rust kreeg. Waar een heel smerig vel op dreef.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll