Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het einde

18 september 2014

Ik was er weer aan gewend geraakt. De geur van gras, de vieze koffie in de kantine, de klank van de bal die tegen het net sloeg. Vooral: het getik van noppen op het steen als de voetballers op weg waren naar het veld. 

Mijn tweede voetballeven, nadat aan het eerste een einde was gekomen doordat een wildeman uit Noord mijn knieschijf uit de kom had geschopt.

Vond ik ook mooi, kijken naar mijn jongste dochter die in het rood en zwart over het veld holde. Haar voetbalschoenen ’s avonds in de voortuin uitkloppen (na er eerst, voor niemand zichtbaar, aan geroken te hebben), samen nieuwe scheenbeschermers kopen.

Ze is gestopt. Had niets met de meiden te maken, die vond ze nog even leuk. Ze vond het spel stom. Ineens. Bijna twaalf. 

Tweemaal gescoord in al die jaren. Eén beker gewonnen. 

Nu ben ik dus ook weer gestopt. Er mist iets aan de zaterdag. Ik hoor het geschreeuw op de velden, maar ik hoor er niet meer bij. Vorige week wilde ik een bal uit de sloot halen, maar een man (duidelijk een voetbalvader) was me voor. 

Haar voetbalschoenen staan nog in de gangkast. Haar roodzwarte shirt ligt nog in haar kast. Achterin. Bij de rest van de kleren die ze niet meer wil dragen.

 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll