Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Leipzig

16 april 2015

Soms kom je dan toch weer bij het voetbal terecht. Mijn tocht op het internet begon bij Günter Grass. En via het schip Wilhelm Gustloff,  Walter Kempowski, de stad Bautzen, en Erich Loest belandde ik in Leipzig.
Even naar het Zentralstadion. 
Waar het Nederlands elftal in 1979 in mist en regen voor 92.000 man met 3-2 won van de DDR. Na een 2-0 achterstand. Ik was dertien en sprong op en neer toen René van de Kerkhof het winnende doelpunt maakte.
Wat zegt Wikipedia? ‘Vooral de winnende goal van René van de Kerkhof was zeer bijzonder: een solo-dribble vanaf eigen helft, vergelijkbaar met de wereldberoemde tweede goal van Maradona in de wedstrijd Argentinië-Engeland op het WK voetbal 1986 in Mexico.’
Pardon?
Een solo-dribble? (Bestaat er ook een duo-dribble?) Van de Kerkhof vergelijken met Maradona?
Even naar Youtube.
67ste minuut. René van de Kerkhof krijgt op 25 meter van het doel na een wilde trap van een Nederlandse verdediger de bal. Truct een DDR-verdediger, omspeelt listig doelman Grapenthin en schiet vanuit een moeilijke hoek de bal in het doel.
Niks van eigen helft. En het is nauwelijks een dribble te noemen. De vergelijking met Maradona gaat volledig mank. Scheelt een paar man en dertig meter.
Wel heel mooi gedaan van Van de Kerkhof.
Wie heeft de geschiedenis zitten vervalsen op de pagina van het Zentralstadion (Red Bull Arena)?
Niet iemand die René van de Kerkhof echt op een voetstuk wil hijsen, want op de Wikipedia-pagina van René van de Kerkhof komt de naam Maradona niet voor.
Wel de mededeling dat hij samenwoont met de ex-vrouw van zijn vroegere ploeggenoot Harry Lubse. Dat kan Maradona dan weer niet zeggen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll