Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Moeder

29 oktober 2012

Ik woon al 25 jaar in Amsterdam. Ruim zes jaar daarvan alweer op het terrein waar stadion De Meer stond. In onze huiskamer dolde Ling de linksbacks en heeft Bergkamp leren voetballen. Maar toch: Ich bin ein Feyenoorder!

Hoe dat kan? Ik heb drie broers, en lang, lang geleden, zaten vier kleine jongens ergens in de Achterhoek in hun berenvelletjes voor de televisie tijdens een samenvatting van Ajax-Feyenoord enorm door elkaar te schreeuwen en elkaar op de kop te hengsten. Waarom was niet precies duidelijk, maar waarschijnlijk omdat we van schreeuwen en slaan hielden.

In elk geval werd het onze moeder teveel. Ze haalde ons uit elkaar, schoof met haar handen twee kinderen links, twee rechts van haar en sprak de legendarische woorden: “Jullie zijn voor Ajax en jullie zijn voor Feyenoord.”

Een meer dan belangrijk en beslissend moment, want ze onthield ons een eerste bepalende keuzemogelijkheid in ons leven. Als kleine holbewoner wist ik natuurlijk nog niets van Feyenoord en Ajax, wel had ik vanaf die dag een broer minder om me op te botvieren.

Nou ja, ik zit nu al zo’n veertig jaar in het Feyenoord-kamp. Tot volle tevredenheid. Geen haar op mijn hoofd om van club te verwisselen. Want je moeder verloochen je niet.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll