Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ogen

6 september 2016

Ik zag een foto van Danny Blind, de minst benijdbare man van Nederland. Het was een foto zoals je die meer van Danny Blind ziet. Het was Danny Blind. En als Danny Blind een supersuccesvolle bondscoach zou zijn zou er ook zo’n foto in de krant kunnen staan.

Maar die ogen. Die ogen vertelden het verhaal. Het waren lege ogen. Alle twinkeling, alle leven was er uit verdwenen.

Ik keek eens goed in die ogen en opeens voelde ik dat die ogen me opzogen en ik verdween in die ogen en ik kwam weer tevoorschijn achter die ogen. Waar Danny Blind me opwachtte.

Danny was in een opperbeste bui – flonkerende ogen! – en vroeg of ik met hem leuke dingen wilde doen. (Maar geen Zweedse gehaktballetjes eten bij IKEA.) We gingen naar Madame Tussaud waar Danny met een viltstift een snorretje tekende op het gezicht van Hans van Breukelen. We aten poffertjes, bij Blokker kocht hij zeven afwasborstels (allemaal groen), we deden de Heineken Experience, maakten een rondvaart en niemand herkende hem. Hij was blij.

Ik vond hem heel aardig en aan het einde van de dag duwde hij me met mijn neus in mijn slagroomgebakje. We lachten uitbundig.

Toen ik vroeg wanneer we teruggingen, moest hij huilen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll