Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Polko

7 december 2015

In de krant las ik dat er een biografie over Ad van der Wiel was verschenen. Van der Wiel was een spits, én een cultheld. Bij RKC. Adje scoorde veel, maar dronk en gokte ook, en zat achter de vrouwen aan. Een flink aangelengde George Best.

Ik zou graag de biografie lezen over Polko.

Polko was een paar jaar onze cultheld op de Vijverberg. We hadden het altijd alleen maar over Polko. Er hoorde geen voornaam bij.

Polko was spits. En hij scoorde ook veel. Later kregen we Galgenbelt en De Geer, maar dat waren lang geen Polko’s. Polko had een snor, en als de bal niet in de buurt was waggelde hij. Een keer maakte hij een doelpunt met zijn hak. Per ongeluk. Hij kon ook geweldig onzichtbaar zijn tijdens een wedstrijd.

We snoten onze neus als Polko (tussen pink en duim), juichten als Polko.

Wat Polko buiten het veld deed, wisten we niet. De een zei dat hij bij garage Bergevoets werkte, maar als we daar gingen kijken, zagen we alleen boerenpummels. Een ander vertelde dat Polko de verpleegstersflat bij het Sint-Jozefziekenhuis onveilig maakte.

Soms werd hij gezien in de buurt van die hoerenkast bij de Dennenweg, keurig in het pak, en met een wandelstok met een glinsterende knop.

Ergens diep in de Achterhoek scheen hij eigenaar van een winkel te zijn. Boekhandel Polko.

Later ging hij in Duitsland spelen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll