Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Sigthórsson

31 augustus 2011

Soms vergeet je dat er mooie ook doelpunten worden gescoord zonder dat Iniesta, Xavi, Fabregas of Messi daarbij betrokken zijn.

Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson is geen etalagevoetballer. De bal moet gewoon in het doel, klaar. Liefst zonder al te veel poespas. Heel mooi is de drift van de IJslander. Die verbetenheid.
Mooi voorbeeld was het vierde doelpunt dat Ajax vrijdagavond 26 augustus scoorde tegen Vitesse. Eerst verspeelde Sightórsson de bal. Heel dom. De bal werd een beetje Barcelona-achtig rond gespeeld en toen dacht hij zich een frivoliteitje te kunnen veroorloven. Hij hakte de bal. Meteen kwijt natuurlijk, teveel tv gekeken.
Een IJslandse vloek. Toen veroverde hij de bal als een bezetene terug (hup de kont erin!), legde hem even goed voor zijn rechter en streepte het ding onbedaarlijk in de hoek. Geweldig doelpunt. Een voetbaldoelpunt, geen kermisact.
Hij lijkt helemaal niet op Gerd Müller en toch moet ik aan Gerd Müller denken.
Het mooie aan Kolbeinn Sigthórsson is dat er helemaal niets aan kleeft. Geen affaires. Geen rare hobby (koffiepotten verzamelen). Gewoon een doelpuntenmachine.
Al zal hij vast binnen de kortste keren bij De Wereld Draait Door zitten. Hij zal niets zeggen, want hij heeft niets te zeggen. Ook niet als de presentator de microfoon bij zijn schoenen houdt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll