Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Spoken

4 september 2015

Begin augutus zag ik in Doetinchem de oude terreinknecht lopen. Dat kon niet waar zijn, want de man was ergens in de jaren tachtig op een regenachtige avond overleden in de buurt van zijn geliefde cornervlaggen.
Niet lang daarna dacht ik op televisie Hollenkamp te zien, die in Ulft voor zijn leven had moeten rennen nadat hij op geniepige wijze had gescoord en daarna voor de vrouw van de voorzitter zijn broek had laten zakken.
Ook Hollenkamp leeft niet meer. Iets met een geschaarde vrachtwagen.
Toen ik vorige week onze vaste grensrechter Dusseldorp voor mijn huis zag staan in zijn roodgroene trainingspak, wist ik dat er iets mis was. Dusseldorp is lang geleden tijdens het vissen op zee verdwenen.
Deze drie mannen stammen uit de begintijd van mijn voetbaltijd. Onbezorgde jaren die ik doorbracht op de velden van Concordia Wehl, H&K, Ajax B. en Wolfersveen. Ik had nog een voetalleven voor me.
Deze zomer is het zeveneneenhalf jaar geleden dat ik moest stoppen met voetballen. Is dat een jubileum? Een knieschijf zat na een botsing aan de zijkant van mijn knie. Nooit meer mijn voetbalschoenen aangetrokken.
Ik mis het voetbal steeds iets minder. Dat zeg ik ook wel eens hardop. Over vroeger heb ik het al helemaal niet meer.
Kwamen deze mannen spoken in een poging de herinnering aan mijn voetbaljaren levend te houden? De herinnering aan hen levend te houden, omdat niemand meer aan ze denkt?
Onzin natuurlijk! Ik moet me in de gezichten hebben vergist.
Wat wel erg is; de geur van gras in augustus beleef ik elk jaar iets minder intensief.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll