Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Strafschoppen uit de Achterhoek

16 maart 2016

Bij Keijenborgse Boys had je een gozer die zijn aanloop nam vanaf de middenlijn. In een seizoen poeierde hij vier keer de bal door het net en een keer zo hoog over het doel dat ze de bal in het zwembad van de corrupte gemeentesecretaris terugvonden. Stukgebeten door een Deense dog met de naam Frits.

Hartjes probeerde de bal altijd in de kruising te krullen.

Tussen Gendringen en Aalten, in een boerderij met de naam Berezina, woonde een man die alleen in het veld kwam als er een strafschop moest worden genomen. Hij miste nooit en de mare gaat dat hij meer dan driehonderd pingels verzilverde. Op Youtube staat een vaag filmpje, ik geloof dat hij scoort op een veld in Halle. Fladderende witte broek. Doelman in de verkeerde hoek. Anderen zeggen dat de man nooit heeft bestaan.

Staubesand mocht nooit een strafschop nemen. 

Bieleman raakte altijd de paal. 

Hartjes schoot de bal een keer met opzet tegen de lat omdat hij weer niet in de spits mocht spelen.

Polko kwam een penaltyclinic geven, maar bakte er niets van. Hij rook sterk naar aftershave, en hij kreeg zijn veters niet goed gestrikt. We schreven niets in onze schriftjes.

Er is een tijd geweest dat op de velden van H&K nooit voor een strafschop werd gefloten.

Lovink was de beste van allemaal. Hij zei dat de strafschop juist een straf voor de strafschoppennemer was, en lachte nooit als we een pingel kregen. Hij is ooit naar Wenen gereisd om Panenka te ondervragen. Als hij scoorde wilde hij niet omhelsd worden en hij gaf de doelman altijd een hand.

Hartjes viel tijdens een aanloop een keer in slaap.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll