Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Strandbal

22 mei 2012

Waar is de strandbal? Die oranje strandbal die op het veld werd geworpen net toen Arjen Robben in de Champions Leaguefinale de strafschop nam.

De strandbalgooier zal de rest van zijn leven beweren dat het door hem komt dat Robben miste, en dat Chelsea uiteindelijk de Champions League won. Het laatste dat we zagen was de grensrechter die heel hard in de richting van de strandbal rende. Daarna is er van de oranje strandbal niets meer vernomen.
De strandbal paste niet in het protocol. Een in de war gestuurd protocol in Duitsland, dan weet u het wel. Zou de strandbal in de catacomben van de Allianz Arena zijn ondervraagd? Bal op de massagetafel, felle lamp erop. “Wat deed u op het veld?” Zouden ze de strandbal martelend langzaam hebben laten leeglopen? Het ding langdurig onder water hebben hebben gehouden?
Opeens lek hebben geprikt? Is de strandbal op zondagochtend al dan niet gedrogeerd uit een vliegtuig gegooid boven de Starnberger See?
Het was hét moment van de strandbal – in 1938 in Californië uitgevonden door Jonathan DeLonge – in de wereldgeschiedenis. De archivaris van Chelsea heeft nog uren zacht snikkend lopen zoeken in alle prullenbakken, want de strandbal hoort natuurlijk thuis in het Chelseamuseum.
Premier Cameron heeft al met Angela Merkel gebeld. De Duitsers moeten de strandbal teruggeven. De Engelse Peter R. de Vries staat al klaar om de zaak te gaan onderzoeken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll