Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tattoo

18 mei 2015

Als Adriaan van Dis een meer dan levensgrote afbeelding van het hoofd van zijn moeder op zijn rug had laten tatoeëren, en die ons ook nog had laten zien toen hij de Libris Literatuurprijs kreeg, was de schok niet groter geweest. Ik zou het begrijpen. Met de roman over zijn moeder heeft hij een hoofdprijs gewonnen.
Ook als zou blijken dat DNB-baas Klaas Knot een lint van eurobiljetten op zijn armen had laten zetten zou ik niet opkijken. Of als nieuwslezer Rik van de Westelaken met een Maori-tatoeage op zijn gladde gezichtje op tv zou komen.
 
Maar het verbaasde me wel toen ik vorige week de gekleurde inkt zag op de rechterarm van Lionel Messi. Messi die was toegetreden tot de rangen der voetballers die hun lichaam ontsieren met onbenullige plakplaatjes. Hij ging, zo las ik, al niet ongeschonden door het leven. Hij schijnt her en der al wat kleinere tatoeages te hebben laten zetten. Onzichtbaar voor de toeschouwer. Maar nu die ‘sleeve’.
 
Het gaat me niet om de voorbeeldfunctie die Messi ook heeft, ook niet na de berichten dat tatoeageinkt mogelijk kankerverwekkende stoffen bevat. We waren toch juist blij dat de man van het zuivere voetbal niet zichtbaar rondliep met kinderachtige tatoeages. Messi had dat niet nodig. Nu is hij ook vervuild. En het staat hem ook nog eens niet. Waarom van een arm een lelijke arm maken?
 
Maradona maakte zijn land wereldkampioen met schone armen en benen. Messi zal Maradona nooit voorbij streven.
 
Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll