Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Terug naar 1970

7 september 2018

Er is iets dat al dagenlang mijn gedachten beheerst. Dat balletje van Roger Federer tegen Nick Kyrgios. Die bal die niet gehaald kon worden en toch door Federer werd gehaald (kijk nog even op Youtube naar de fenomenale Federer).
Kent het voetbal zo’n actie? Iets dat eigenlijk niet kan? Ik pijnig mijn hersenen.
Dat doelpunt van Ravanelli vanaf de achterlijn in de Champions League-finale Juventus-Ajax?
De vrije trap van Roberto Carlos tegen Frankrijk in 1997? 
Alles van Zlatan Ibrahimovic?
Ik denk dat we terug moeten in de tijd. Naar Mexico. Het WK van 1970. De wedstrijd Brazilië-Engeland in Groep 3. The Greatest Save in History.
Nick Kyrgios speelt Pelé, Roger Federer trek teen trui aan en is de Engelse doelman Gordon Banks. De umpire speelt Jairzinho die vanaf rechts een voorzet geeft.
Pele springt met enorme kracht de lucht in en kopt de bal steenhard op doel, via de grond. Onhoudbaar. Hij telt het doelpunt al, zoals Kyrgios het punt al telde.
Maar Banks reageert zoals Federer reageerde. Katachtig. En met een uiterste krachtsinspanning slaat hij vlak boven de grond (kijk nog eens hoe Federer de bal net voor de bal op de grond komt het ding weglepelt) de bal uit het doel.
Ongeloof op de tribune. Op het veld. Tostao die al juichte en niet weet wat hij met zijn armen moet doen. Bobby Moore die in zijn handen klapt en Banks waarderend op zijn kont slaat.
Nick Kyrgios en Pele die er verbijsterd bij staan en nog nooit zoiets hebben meegemaakt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll