Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Titelrace

22 april 2016

In april 1982 werd de legendarische Silvolde-spits Beekman door twee mannen achter zijn kappersstoel vandaan getrokken en in Hoek van Holland op de boot naar Harwich gezet. Beekman miste de belangrijke wedstrijd tegen Wolfersveen, waarin zijn ploeggenoten geen bal raakten. Wolfersveen, met de Susebeek-broers, won de wedstrijd en werd kampioen.
En daar was dus het gifverhaal. Iemand van een van de clubs uit Ulft zou met zijn met polonium ingesmeerde ijzeren noppen de aanvoerder van VIOD hebben willen vergiftigen. Een verslaggever van De Graafschapbode had het verhaal bijna rond, maar mocht het van hogerhand niet publiceren. VIOD werd kampioen, maar tijdens het feest in zaal Wildebeest zakte de aanvoerder tijdens de bijna naakt uitgevoerde polonaise met de spelersvrouwen in elkaar en overleed drie weken later. Hij mocht niet met zijn voetbalschoenen de kist in. Dit speelde zich af ergens in de jaren vijftig.
Hartjes faalde in de kampioenswedstrijd tegen Sportclub Doesburg een aantal malen zo opzichtig dat de scheidsrechter het spel stil legde en Hartjes apart nam. Het bestuur van de Hanzeclub langs de lijn werd duidelijk zichtbaar heel zenuwachtig. Hartjes werd gewisseld en de bloemen in de emmers achter de Doesburgkantine bleven nog dagen staan, tot ze aan de koeien werden gevoerd.
Dat Zelos in 1991 kampioen werd kwam door een corrupte bondsmedewerker die de Zelhemmers zes doelpunten extra had toegekend.
Alleen de titelrace van 1974 tussen vv Doetinchem en Gaanderense Boys was onomstreden. Al gaan er nu verhalen dat de inmiddels overleden Boys-doelman Peppelman een wondermiddel moet hebben geslikt. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll