Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vic Nurenberg

22 april 2011

Wie kan drie voetbalploegen uit Luxemburg opnoemen? Een Luxemburgse voetballer? Van het Luxemburgse voetbal weten we evenveel als van het voetbal uit Kirgizië of Gabon. Vandaag precies een jaar geleden overleed Vic Nurenberg. Hij was 79. En tevens een van de beste spitsen die het Luxemburgse voetbal kende.

Hij begon zijn carrière in zijn geboorteplaats, bij Progrès Niedercorn, en speelde jaren in de stad waar hij zou sterven, bij OGC Nice.
In het seizoen 1959-1960 speelde Nice in de kwartfinales van de Europa Cup 1 tegen het grote Real Madrid. Santamaria, Zárraga, Di Stefano, Gento, Puskas.
In Nice kwam Real met 2-0 voor.
Toen kreeg Vic Neurenberg het op zijn heupen. Hij scoorde drie keer en Nice won met 3-2.
In Bernabeu won Real Madrid vervolgens met 4-0, om later, na in de halve finales twee keer van Barcelona te hebben gewonnen (!), in de finale met 7-3 af te rekenen met Eintracht Frankfurt (drie doelpunten van Di Stefano, vier van Puskas).
Vic Nurenberg. Hij werkte na het voetbal in een casino en runde zijn eigen café. Zie hem de glazen spoelen. Eén van de weinigen die drie maal in één wedstrijd scoorden tegen Real Madrid. Goede vraag voor op een feestje.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll