Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zandvlaktes

23 mei 2013

Vorige week speelde mijn jongste dochter een toernooi in Almere. Daar kon ik vroeger naar verlangen, naar de toernooien in mei, aan het einde van een lang seizoen.

In de auto naar Gendringen en Keijenborg. Met de zandvlaktes in het verschiet, strafschopgebieden waarin geen gras meer groeide. De kale, licht uitgeholde middencirkel. Incomplete setjes cornervlaggen. Om tien uur beginnen tegen een team uit Duitsland (Olympia Bocholt), dat ons meteen met 6-0 van de mat veegde. Het hangen tussen de wedstrijden. Dozen trekdrop etend. Met elkaars voetbalschoenen wedstrijden spelen. O, dat heerlijke landerige hangen. Alle meisjes doodgeanalyseerd. Zo slap als dweilen tegen Rheingold het veld op sloffen. Met opzet bij corners zandwolken maken. En dan om half vijf de strijd om de 15de en 16de plaats. Op een bijveld waar je pas kon komen als je over een niet al te betrouwbare plank over een sloot was gelopen. Spelen met een buik vol cola. Iedereen wilde reserve staan. Keeper in de spits. En altijd die grappenmaker die expres in eigen doel scoorde. Fantastische dagen.

In Almere begon mijn dochter om half drie. Op kunstgras. Om half vijf zaten we weer in de auto. Gelukkig was er wel patat na de laatste wedstrijd.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Maarten Moll

Lees alle blogs van Maarten Moll >

Maarten Moll