Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Boem!

5 oktober 2012

Een vriend nodigde me uit voor Ajax – Real Madrid, zag ik ook eens topvoetbal. Die avond drong het tot me door dat een landstitel voor Vitesse dit seizoen daadwerkelijk tot de mogelijkheden behoort.

Ik zag niet een-twee-drie een niveauverschil. Wat ze bij Ajax kunnen, kunnen wij ook, maar ik sluit ook niet uit dat Real Madrid heel goed was. De stemming in ons vak kwam er die avond niet goed in, zelfs het vooraf met plastic vlaggetjes zwaaien had iets plichtmatigs.

Ik ergerde me aan de man achter me die elke keer als Siem de Jong de bal had keihard ‘Boem!’ riep. Hij bedoelde dat Siem op doel moest schieten, maar dat kan Siem de Jong helemaal niet. Het enige wat Siem de Jong kon was ‘open draaien’. En even later had Real Madrid dan de bal en dan was het wel ‘Boem!’

Ik wilde me de hele tijd omdraaien om te zeggen dat Siem de Jong helemaal niets met ‘Boem!’ te maken heeft, maar hij was wel de enige in ons vak die Champions League voetbal spannend vond. En dat is natuurlijk ook zo als je het idee hebt dat Siem de Jong ieder moment kan scoren tegen Real Madrid.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Marcel van Roosmalen