Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Griezelbus

29 augustus 2012

Hoewel ik Vitesse-fan ben vond ik onze doelman Piet Velthuizen altijd een ongelooflijke aansteller. Die situatie is vorige week totaal gekanteld. Ik weet nu dat Piet Velthuizen is wie hij pretendeert te zijn – de beste keeper van Gelderland – en dat hij alles wat hij zegt ook echt meent.

Ik kreeg vorige week een telefoontje van een bevriende fotograaf die namens een televisiegids bij Piet op bezoek was geweest. Nadat Piet op zijn verzoek in een visvijver vol karpers had geposeerd, kwamen ze te praten over literatuur. Op de vraag ‘Wat is je favoriete boek?’, antwoordde Piet Velthuizen: ‘De Griezelbus’ van Paul van Loon.
Navraag bij de club leerde dat het hier geen grap betrof, sterker: Piet was weer eens boos, dit keer omdat ik dacht dat het een grap was. ‘De Griezelbus’ was een geweldig boek en als ik dat niet geloofde moest ik het zelf maar eens lezen. Daar had ik niet van terug.
Ik heb ‘De Griezelbus’ van Paul van Loon meteen besteld en zit nu in het gedeelte waarin meester Maurice en de kinderen van basisschool De Tulp het opnemen tegen de chauffeur van de bus, die een skelet blijkt te zijn.
Ik hoop dat Piet Velthuizen voor altijd onze keeper blijft.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Marcel van Roosmalen