Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Henk de Haan

4 april 2013

Ik bezocht nooit De Langeleegte, ik vond het altijd te ver rijden. Het stadion zag er op televisie groter uit dan ik had gedacht. Om SC Veendam te redden, heb ik een sms gestuurd. Dat deed ik voor SC Veendam. Ik wilde graag dat ze bleven bestaan.

Ondanks oud-speler Henk de Haan, die nu opeens overal opduikt als boegbeeld. Ik dacht dat Piet Velthuizen gek was. En dat marathonschaatser Erik Hulzebosch onverstaanbaar Nederlands sprak. Een kruising van die twee kan ik er nu echt niet bij hebben. Ook al loopt die dan door Veendam. Henk – pom-pom-pom – de Haan slaat alles.

In z’n onverstaanbare dialect zag ik ‘m voor een commercial door de plaatselijke super rausen. Alles aan de kant, Henk de Haan komt ‘r aan! Veendam gaat door een diep dal dezer dagen. En de voetbalclub weg en dan ook nog Henk de Haan als uithangbord. Als ik een Veendammer was, dat ben ik gelukkig niet, zou ik ‘m dood gooien met suikerbieten. 

De door hem bedachte reddingsactie bracht te weinig op. SC Veendam is verdwenen, dat is jammer. Maar mag Henk de Haan dan nu weer van de televisie?

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Marcel van Roosmalen