Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Mee naar Vitesse

1 maart 2011

Sinds Vitesse-PSV (april 1980) bezoek ik de thuiswedstrijden van Vitesse. Eerst met mijn vader, maar nadat die na een doelpunt bij de wedstrijd Vitesse-Cambuur van de tribune viel, ging ik voortaan met mijn broer en twee vrienden, een select gezelschap.
Zes jaar geleden kon mijn broer het geestelijk niet meer opbrengen om naar al die schijtwedstrijden te gaan. Hij werd vervangen door de kleine kinderen van mijn beste vriend. Sindsdien was het toegestaan om af en toe ‘vreemden’ mee te nemen.
Dat werden heel vervelende middagen.
Mijn gasten waren zonder uitzondering voor de tegenpartij.
Jaap, de vormgever van het blad Intermediair, zag PSV kampioen worden in het Gelredome. Bij Vitesse-FC Twente werden we bekogeld met proppen papier omdat ‘jakhals’ Eric Dijkstra werd herkend van televisie en na Vitesse-Ajax bedankte Janneke van der Horst voor de ‘kostelijke middag’. Leuk dat je gewoon kon juichen in het Vitesse-vak.
Het dieptepunt kondigde zich aan.
Mijn vriendin, die normaal nergens mee naar toe gaat, wilde twee weken geleden opeens naar Vitesse-De Graafschap. Haar vader Piet, woonachtig in Doetinchem, meldde zich ook. Twee uur voor de wedstrijd waren we al in het stadion.
Ik stelde haar voor aan persvoorlichter Ester Bal, de ontmoeting viel haar erg mee.
Trainer Albert Ferrer stapte uit een lift.
Hij bracht een groet in het Spaans.
“En dat is de trainer!”, zei ik enthousiast.
Het maakte geen enkele indruk.
Wat wel indruk maakte, waren de winkeltjes met vers fruit en Vietnamese loempia’s op de promenade. De frisse dames-wc’s waren ook een meevaller.
In het stadion wees Piet naar de overkant, waar een paar honderd De Graafschapsupporters stonden, allemaal met een blauwwitte vlag in de hand.
In de tweede helft kwam Wilfried Bony in het veld, tachtig kilo spieren uit Ivoorkust. Hij scoorde meteen en viel daarna met een spierblessure uit. Het was lang geleden dat ik een speler zo hartstochtelijk had toegejuicht.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , , , ,

Marcel van Roosmalen